Aralık 12, 2012

ARNAVUT CİĞERİ






MALZEME:
1 kilo ciğer(dana ciğeri)
1 su bardağı zeytin yağı
6-7 kaşık un
tuz,kırmızı pul biber

YAPILIŞI:Zarı soyulan ciğeri küp şeklinde doğruyoruz..iyice yıkayıp süzgeçten süzüyoruz.tamamen süzülen ciğerleri iyice una buluyoruz(un fazla yağ çekmesini ve ciğerin yumuşak olmasını sağlar)kızdırılmış zeytin yağı içine unlanmış ciğerleri tavaya sığacak şekilde atıyoruz..7-8 dakika pişirip süzgeçle yağını alıyoruz.pişen ciğerleri servis tabağına alınca üzerine tuz ve pul biberini ekliyoruz..soğan salatası ile servis mükemmel olur..





çiğer,arnavut

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...