Aralık 08, 2012

BİRİ TRUFF MU DEDİ?



MALZEME:

1 paket burçak bisküvi
1 paket sade bisküvi
2 çorba kaşığı labne peyniri
1 paket bitter çikolata(benmari usulü ertin)
fındık parçaları
3 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı damla çikolata





bütün malzemeyi karıştırdım.bir hamur elde ediyorsunuz.istediğiniz şekilde de kaplayabilirsiniz..AFİYET OLSUN..





ÇEŞİTLİ PASTACI KREMASI TARİFLERİ:


Verdiğim ölçğlerdeki süt miktarını 500 ml kadar arttırabilirsiniz. Tabi süt miktarını arttırdıkça şeker de eklemeniz gerekir. Şeker miktarını amak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
Sade Pastacı kreması:
3 adet yumurta sarısı
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
Yağlı Pastacı kreması
3 adet yumurta sarısı
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
1-2 yemek kaşığı tereyağı
Örnek : Ispanaklı Pasta
Meyveli Pastacı Kreması
3 adet yumurta sarısı
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
2-3 yemek kaşığı taze meyve (çilek, böğürtlen vs)
Kakolu Pastacı Kreması
3 adet yumurta sarısı
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
Malzemeleri neredeyse aynı olan krema malzemelerinin yapımları da pek farklı değil.
Yapılışı:
Tüm krema malzemelerini geniş bir teflon sosluk yada tencereye alın. Topaklanmaması için iyice çırpın ve ocağa alın. Topaklanmaması için önce orta sonrada kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
Ganaj:
Ganaj yoğun yapılıp soğutuldutan sonra pastaiçlerinde kullanılabilir.
Yağ oranının fazla olması nedeniyle genellikle küvertür çikolata kullanılır. Ama küvertür çikolatanız yoksa marketten alacağınız bitter çikolata da kullanabilirsiniz.
ben genellikle bire bir ölçü kullanıyorum.
Malzemeleri:
200 gr. küvertür çikolata (fildişi, sütlü yada bitter)
200 gr. 1 paket krema
Yapılışı:
  1. Çikolatanızı küçük küçük doğrayın yada rondodan geçirin.
  2. Ganaj yapımında çikolatanın ateşe deymemesi gerekiyor bu nedenle cam bir kasenin içine içinde su kaynayan bir tencerenin üzerine oturtun (benmari usulü) krema ve çikolatayı karıştırarak eritin.
  3. Tammen eriyip homojen bir karışım olduğunda tezgaha alın ve arada sırada (kabuk bağlamaması için) karıştırarak soğutun.
  4. Hızlı bir şekilde yoğunlaşmasını isterseniz buzdolabında soğutabilirsiniz.
  5. İstediğiniz yoğunluğa gelen ganajınızı pastanızın içine yada dışına
TARİFİNİ BURADAN ALDIM:

http://mutfaksirlari.com/butik-pasta-dosyasi-pastaci-kremasi.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...