Eylül 28, 2013

reyhanlı kabak dolması

SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM!
bugün size mis kokulu bir kabar yemeği tarifi vereceğim.bu tarifi uygulayıp beğenmeyen varsa lüften bana dönsün..dönecek kişinin olmayacağını umut ederek tarifime geçiyorum..

MALZEME LİSTESİ
yarım kilo kabak
200 gr dolmalık kıyma
1 çay bardağı ince bulgur
bir avuç kuru reyhan
yarım demet maydanoz
3 adet domates
1 adet soğan
3 çorba kaşığı biber ve domates salçası karışık
zeytin yağı
sarımsaklı yoğurt
karabiber,tuz
tere yağı

YAPIM AŞAMASI:

-kıymayı bir kaba alalım ve bir kuru soğanı kıymanın üzerine rendeleyelim.
-bulgurunu ilave edelim.
-maydanozunu kıyalım,reyhanını ekleyelim
-karabiberini ve tuzunu ekleyelim
-ve köfteyi yoğurmaya başlayalım.
-kıyma ve bulgurun iyice birbirine işletelim.
-köfte kıvamına gelince diğer işleme geçelim.
-kabakları ortadan ikiye keselim ve içlerini oyalım.
-bir tencereye 2-3 çorba kaşığı zeytin yağı koyup içini oyduğumuz kabakları hafif kızartalım.
-kızaran kabakları başka bir kaba alalım ve tencerede kalan yağın üzerine salçayı ekleyip kavuralım.
-kavrulan salçadan bir miktar yoğurduğumuz köftenin içine koyalım ve tekrar yoğuralım.
-şimdi kabakların içini doldurma zamanı .
-kabakların içini köfte ile dolduralım ve her birini bir parmak kalınlığında keselim.
-tencerenin tabanında kalan salçanın üzerine domates dilimleyelim ve kestiğimiz kabakları da bu domateslerin üzerine yerleştirelim.
-üzerini çok hafif geçecek kadar su ilave edelim ve bir tabak ile dolmanın üzerini kapatalım.
-altını açalım kaynamaya başlayınca altını kısıp dolmayı pişirelim.
-pişen dolmaların üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim.
-en üstüne de kırmızı biberle dağladığınız tere yağını gezdirelim.
  AFİYETLE YEMENİZ DİLEĞİ İLE..




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...