Kasım 04, 2013

sahrap soysal'ın blogger"lara desteği


SELAM SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM,
Geçen günlerde Sahrap Hanımın oğlu ile görüştüm ve kendisi Sahrap Hanımın bloggerlarla çalıştığından bahsetti..Ben de bu etkinliğe katılmak istedim..17 Kasım 2013 tarihinde de benim bir tarifim kendisinin facebook adresinde yayımlanacak..Bu etkinliğin kapsamında Sahrap Hanımın ARIM BALIM adlı kurabiyesinin  tarifini sizlere vermek istiyorum..
AYRICA BU LİNKTEN DİĞER TARİFLERE DE KOLAYCA ULAŞABİLİRSİNİZ:http://www.sahrapsoysal.com/tarif/54/arim-balim-kurabiyem-tarifi.html

Malzemeler:
125 gr bitkisel margarin
1 su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurtanın sarısı
1/2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı bal
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı tarçın
2 çay kaşığı toz zencefil
aldığı kadar un

YAPILIŞI:
-Oda sıcaklığında yumuşamış margarin,pudraşekeri,1 yumurta sarısı,süt,bal,tarçın,zencefili derin bir kaba koyun.kabartma tozunu da katın.
-Bir taraftan yoğurmaya başlayın,bir taraftan da unu azar azar ekleyin.ele yapışmayan sert bir hamur elde edeceksiniz.hamuru toplatıp buzdolabı poşetine ya da alüminyum folyoya sararak buzdolabında 2 saat bekletin.
-Hamuru buzdolabından çıkarıp merdane yardımıyla,1-1,5  kalınlığında açın.Hamurdan şekilli kurabiye kalıplarından parçalar çıkarın ya da ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
-Kurabiyeleri fırın kağıdı serilmiş ya da yağlanmış tepsiye aralıklı şekilde dizin.Üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün.
-Üzerine isterseniz ceviz serpiştirin.
-Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.Üzerilerine isterseniz renkli şekerlemelerle süsleyerek servis edin..



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...